#ΓΛΩΣΣΑ #ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΙΤΑΛΙΚΑ

Γνωρίζατε ότι τα ιταλικά είναι η ιδανική γλώσσα για να δημιουργήσει και να εκφράσει κανείς μελωδία, ποίηση και ρίμα; Όπως είναι γνωστό, η ιταλική γλώσσα, φορέας ιδιαίτερου λεξιλογικού πλούτου, κατέχει ένα ξεχωριστό ρεκόρ στον κόσμο: για την ακρίβεια, όλα τα επίθετα, ρήματα, επιρρήματα και ουσιαστικά της ιταλικής τελειώνουν σε φωνήεν. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γι' αυτό που στη γλωσσολογία ονομάζεται πλεονασμός, και στην ουσία κάνει πιο εύκολη την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Δηλαδή, τα ιταλικά είναι εύκολα!

Μαθαίνουμε ιταλικά γιατί μας αρέσει που είναι τραγουδιστά, μας ταιριάζει που έχουν πάθος και ζωντάνια, γιατί Έλληνες και Ιταλοί είναι una faccia una razza, γιατί ακούγοντας τα ιταλικά το μυαλό μας γεμίζει εικόνες, μελωδίες, μυρωδιές, η καρδιά μας αναπτερώνεται και ταξιδεύουμε με το νου!

Γιατί αγαπάμε την Ιταλία, τους γείτονες Ιταλούς και την ιταλική γλώσσα.

Γιατί είναι μια γλώσσα ζωντανή, ικανή να ανανεώνεται και να εμπλουτίζεται, χρόνο με το χρόνο.

Γιατί μας ενδιαφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία. Η συντριπτική πλειοψηφία των προγραμμάτων σπουδών πραγματοποιείται μόνο στην Ιταλική γλώσσα, γεγονός που κάνει τη γνώση της ιταλικής απαραίτητη προϋπόθεση για να σπουδάσει κανείς στην Ιταλία. Επίσης τα 2/3 των πανεπιστημιακών σχολών στην Ιταλία είναι χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις, με πληθώρα προσφερόμενων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών.

Γιατί η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη. Το made in Italy παραμένει ως σήμερα εγγύηση ποιότητας και υψηλών στάνταρ.

Για τον πλούτο του πνεύματος.

Γιατί στην Ιταλία βρίσκεται το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο του κόσμου, η Ρώμη!

Γιατί μας αρέσει η ιταλική λογοτεχνία.

Για τον μαγευτικό κόσμο του ιταλικού θεάτρου.

Για τη μαγεία της μεγάλης (ιταλικής) οθόνης.

Γιατί είμαστε φιλόμουσοι.

Γιατί μας αρέσει η Dolce Vita.

Γιατί μας αρέσει η μόδα και η υψηλή ραπτική.

Γιατί μας αρέσει το καλό φαγητό.

Γιατί μας αρέσει ο καφές και, μολονότι η Ιταλία δεν είναι χώρα που καλλιεργεί καφέ, πουθενά αλλού δεν θα απολαύσουμε σε τέτοιο βαθμό τον πλούσιο αφρό ενός cappuccino ή τον κατεξοχήν ιταλικό καφέ, τον espresso με όλες τις παραλλαγές του, doppio, ristretto, lungo, corretto, macchiato, con panna, freddo, americano, macchiatone, marocchino, nocciolino, capcioc, gocciato, shakerato!

Κείμενο της Αρέθας Ζυγούρη

TRITON